Renovatie & Verbouw

  • Renovatie & Verbouw

Op deze jaren-60 woning was al eens een dakverhoging aangebracht om wat meer bruikbare ruimte op zolder te creeeren. In het huidige gebruik van de woning was dat niet meer toereikend. De opdrachtgever leverde een plan aan van een architect wat veel meer woonoppervlak maakte. Zo is het dak vervangen door een sporenkap met RC=6,0 m².K/W en zijn de gevels afgewerkt met nobelwood. Hiermee krijgt de woning een eigentijdse uitstraling en kunnen de huidige bewoners hier weer jaren wonen.

Deze volledige renovatie is samen met nevenaannemers binnen 14 weken van bouwval naar volledig bewoonbaar omgetoverd. Zo zijn overal de vloeren vervangen en is de isolatieschil samen met de kozijnen naar nieuwbouwnormen geüpgraded. De douche en het toilet zijn voorzien van moderne hexagon tegels en de toekomstige bewoners hebben zelf de keuken geplaatst. Weer een samenwerking waar we met trots op terugkijken.

Deze woning in Swifterbant is bij het betrekken van de woning gestyled. Recent is de afweging gedaan om te verhuizen of de woning te restylen. Door het vervangen van de houten pui in de achtergevel door een schuifpui over de volledige breedte en het aanbrengen van PVC in de woonkamer is de woning volledig veranderd. Een oase van licht en ruimte is hierdoor ontstaan. We wensen de bewoners nog veel woonplezier toe.

Deze woningen in Zwartsluis zijn kort na oplevering aan de woningbouwvereniging in 1970 direct aangepast naar woningen zonder zolder. De huidige eigenaren wilden het woonoppervlak vergroten. Hiervoor is een dakopbouw geplaatst, voorzien van dakramen en is de ketel verplaatst.